Informujemy, że ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. x
O nasAktualnościKontakt • Zadzwoń bądź napisz do nas: 508 156 783, e-mail: sklep@gieldagastronomiczna.pl

Rational piec konwekcyjno parowy SCC201E


Rational piec konwekcyjno parowy SCC201E

B218100.01


Dostępność: produkt dostępny
Producent: Rational
Finansowanie: brak
Cena producenta: 95 900,00 zł
Nasza cena z 36% rabatem:
60 975,61 zł
75 000,00 zł brutto
Negocjuj cenę!
-   +


Opis produktu:


 

 

 

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny SelfCoocking Center (SCC201E) firmy Rational o pojemności 20 pojemników GN 1/1 z wytwornicą pary. Zalecany do lokali wydających od 150 do 300 posiłków dziennie. To prawdziwe centrum kuchni, bo daje nieograniczone możliwości przygotowywania potraw: pieczenia, gotowania w parze, duszenia, blanszowania itp.

 Wyposażenie dodatkowe: 

  • Podłączenie do instalacji optymalizującej zużycie energii, styk bezpotencjałowy - 240 zł netto
  • Złącze Ethernet - 240 zł netto
  • Zabezpieczone zamknięcie drzwi - 640 zł netto
  • Zintegrowany odpływ tłuszczu (typ 61, 101, 62, 102 tylko w połączeniu z UG II lub US IV)- 12700 zł netto
  • Podłączany na zewnątrz czujnik temperatury rdzenia Sous-Vide do gotowania próżniowego - 2270 zł netto
  • 3 podłączane na zewnątrz czujniki temperatury rdzenia dla iLevelControl - 3110 zł netto
  • Podłączany na zewnątrz czujnik temperatury rdzenia - 1520 zł netto
  • Wersja zabezpieczona/więzienna - 7140 zł netto
  • Zamykany panel obsługi - 2150 zł netto
  • Wersja okrętowa - 4340 zł netto
  • Wersja mobilna z rolkami jezdnymi (4 rolki z hamulcami postojowymi) - 9510 zł netto



 

Piec SelfCoocking Center SCC201E charakteryzuje się "samo uczącą się" obsługą - dostosowującą się do sposobu użytkowania urządzenia przez kucharza. Dostosowany do użytkownika kolorowy wyświetlacz z czytelnymi obrazkami oraz tekstami można skonfigurować we własnym zakresie. Centralne pokrętło nastawcze do zatwierdzania danych. Pomoc i podręcznik obsługi dostępne dla użytkownika w trybie online.

Cechy wyposażenia:

  • 7 trybów pracy iCookingControl: mięso, drób, ryby, dodatki, potrawy jajeczne, wypieki oraz Finishing, pozwalających na proste i wygodne wprowadzenie żądanego efektu końcowego
  • ustawienia domyślne - typowe dla danego kraju
  • graficzny podgląd aktualnego klimatu w komorze iCC-Cockpit, przewidywanego przebiegu przyrządzania potraw, możliwość spojrzenia wstecz i wprzód oraz opcje na koniec gotowania
  • iCC-Messenger – informacje o aktualnym, automatycznym dostosowaniu procesu gotowania i pieczenia
  • iCC-Monitor – przegląd wszystkich automatycznych dostosowaniach procesu gotowania i pieczenia
  • tryb nagrywania – pozwalający na ustalenie idealnego, sterowanego temperaturą rdzenia procesu gotowania i pieczenia dla skalibrowanych produktów (w celu późniejszego zastosowania bez czujnika temperatury) z uwzględnieniem wielkości załadunku w piecu
  • automatyczna funkcja chłodzenia
  • iLevelControl (iLC) – załadunki mieszane z indywidualnym nadzorem każdego wsadu w zależności od rodzaju i wielkości załadunku oraz częstotliwości otwierania drzwi. iLC-Messenger – informuje o aktualnym, automatycznym dostosowaniu procesu gotowania i pieczenia
  • inteligentne zarządzanie rozgrzewaniem i załadunkiem
  • HiDensityControl ® – opatentowana, wysokowydajna, dynamiczna cyrkulacja powietrza oraz doprowadzanie i rozprowadzanie energii w komorze pieca
  • tryb pieca konwekcyjno-parowego z funkcjami:
  • para 30-130°C
  • gorące powietrze 30-300°C
  • kombinacja pary i gorącego powietrza 30-300°C
  • Finishing ®
  • ClimaPlus Control ® – pomiar, ustawienia i regulacja wilgotności w komorze pieca
  • ClimaPlus ® – pomiar wilgotności z procentową dokładnością, 5-stopniowe ustawienia i regulacja
  • niezwykle skuteczne odprowadzanie wilgoci z komory z wykorzystaniem technologii podciśnienia, umożliwiające wypiekanie chrupiących skórek
  • automatyczne procesy Finishing ® do wykorzystywania w ramach bankietów, bufetów, gotowania à la carte itp.
  • przyrządzanie potraw w niskich temperaturach i przez noc
  • przyrządzanie potraw w trybie delta-T umożliwiające łagodną obróbkę dużych kawałków mięsa

 

Obsługa:

  • samoucząca się obsługa, automatycznie dostosowująca się do sposobu użytkowania
  • automatyczna lista „Top 10” dziesięciu najczęściej wykorzystywanych funkcji iCookingControl i iLC
  • funkcja MySCC do indywidualnego dostosowania do użytkownika i wykorzystywanych przez niego funkcji:
  • możliwość utworzenia do 9 specjalnych profili użytkownika umożliwiających indywidualną konfigurację urządzenia i obsługi
  • strona startowa z możliwością zaprogramowania wg preferencji klienta lub zgodnie z wykorzystywanymi funkcjami
  • panel obsługi z możliwością samodzielnej konfiguracji zgodnie z wymogami użytkownika (zdjęcia, tekst, itp.)
  • liczne dodatkowe możliwości ustawień, takie jak ustawienia eksperckie (np. czyszczenie przymusowe) lub energetyczne (np. oświetlenie komory), ustawienia językowe, akustyczne, systemowe itp.
  • kolorowy wyświetlacz TFT i ekran dotykowy z niewymagającymi dodatkowego wyjaśnienia symbolami gwarantującymi prostą obsługę, możliwość odczytu pod kątem do 80°, gwarantuje optymalną jakość wyświetlania w różnych warunkach rozstawienia urządzenia.
  • centralne pokrętło ustawień z funkcją „push” umożliwiającą dokonywanie ustawień i potwierdzanie wprowadzonych danych
  • możliwość ustawiania przez użytkownika blokady obsługi i programów (3 poziomy)
  • blokada programów
  • uwzględniająca kontekst funkcja pomocy umożliwiająca szybkie uzyskanie informacji
  • zintegrowana instrukcja obsługi i zastosowania z praktycznymi przykładami
  • ergonomiczna obsługa drugiego urządzenia SelfCookingCenter za pośrednictwem wyświetlacza urządzenia (wyłącznie w połączeniu z gniazdem Ethernet lub konstrukcją Combi-Duo)
  • sterowanie i nadzorowanie urządzenia za pośrednictwem iPhone’a lub iPada za pomocą aplikacji RATIONAL Remote lub oprogramowania KitchenManagement (wyłącznie w połączeniu z gniazdem Ethernet)
  • obsługa w 56 językach do wyboru

 

Czyszczenie i pielęgnacja:

  • Efficient CareControl – automatyczny system czyszczenia i pielęgnacji komory i generatora pary:
  • automatyczne rozpoznawanie stanu zabrudzenia i pielęgnacji
  • automatyczne wyświetlanie optymalnego stopnia czyszczenia i zalecanej liczby tabletek
  • automatyczne odkamienianie – bez konieczności zmiękczania wody!
  • brak konieczności ręcznego odkamieniania generatora pary
  • automatyczne wezwanie do czyszczenia w zależności od sposobu użytkowania
  • wyświetlanie aktualnego etapu czyszczenia i pozostałego czasu
  • ręcznie ustawiany tygodniowy plan czyszczenia urządzenia
  • wbudowany, automatycznie zwijany spryskiwacz ręczny z funkcją odcinania wody i płynną regulacją strumienia
  • ServiceDiagnose System (SDS) z automatycznym wyświetlaniem powiadomień serwisowych

 

Cechy wyposażenia

  • obudowa i wnętrze - ze stali nierdzewnej
  • złącze USB do transmisji danych HACCP na pamięć USB
  • 6-punktowa sonda
  • możliwość zaprogramowania 1200 programów po 12 etapów każdy
  • 5 prędkości wentylatora
  • 5 poziomów fermentacji do zaprogramowania
  • Cool Down do szybkiego i bezpiecznego schładzania komory urządzenia
  • licznik zużycia energii
  • programowanie automatycznego startu urządzenia z uwzględnieniem daty i czasu
  • Wysokowydajny generator pary z automatycznym poborem wody
  • Odśrodkowe odprowadzanie tłuszczu
  • drzwi urządzenia z potrójną szybą z powłoką odbijającą ciepło
  • rynienka na skropliny w drzwiach
  • blokada otwartych drzwi przy 5°, 110° i 180°dla maksymalnego bezpieczeństwa obsługi
  • nadzór czasu otwarcia drzwi przy załadunku z funkcją alarmową
  • higieniczna komora robocza z zaokrąglonymi narożnikami